Barátai és társai korabeli feljegyzései alapján készült visszaemlékezésekből tudjuk, hogy mindig szívesen evett rostélyost hagymával, és több adagot is egyszerre. Így az Országos Petőfi Szilveszterek ételei közül nem maradhat ki a rostélyos sem, amely a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum jóvoltából, 2018-ban került a vendégek asztalára.
Petőfi-rostélyos burgonyalángossal
Étel típusa: főétel
Elkészítés: A rostélyos-szeleteket hasonlóan készítjük el, mint a hortobágyi rostélyost. Tálaláskor azonban daragaluska helyett fokhagymás burgonyalángossal borítjuk le a húst.
1,5 deka élesztőből és kevés lisztből kovászt készítünk. 1,50 kiló főtt, áttört burgonyát ugyanolyan súlyú liszttel és megkelt kovásszal, sóval összegyúrjuk. Kidolgozzuk és pihentetjük. Meglisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és újra pihentetjük. Palacsintasütőben, kevés zsíron hirtelen megsütjük.