Petőfi-rostélyos burgonyalángossal

Petőfi-rostélyos burgonyalángossal

Barátai és társai korabeli feljegyzései alapján készült visszaemlékezésekből tudjuk, hogy mindig szívesen evett rostélyost hagymával, és több adagot is egyszerre. Így az Országos Petőfi Szilveszterek ételei közül nem maradhat ki a rostélyos sem, amely a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum jóvoltából, 2018-ban került a vendégek asztalára. 

 

Petőfi-rostélyos burgonyalángossal

Étel típusa: főétel

 

Elkészítés:  A rostélyos-szeleteket hasonlóan készítjük el, mint a hortobágyi rostélyost. Tálaláskor azonban daragaluska helyett fokhagymás burgonyalángossal borítjuk le a húst.

 

1,5 deka élesztőből és kevés lisztből kovászt készítünk. 1,50 kiló főtt, áttört burgonyát ugyanolyan súlyú liszttel és megkelt kovásszal, sóval összegyúrjuk. Kidolgozzuk és pihentetjük. Meglisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és újra pihentetjük. Palacsintasütőben, kevés zsíron hirtelen megsütjük.

 

Keresés