Sertésérmék Petőfi módra almakarikával

Sertésérmék Petőfi módra almakarikával

A főételek sorából nem maradhat ki a sertésérme, amely sertésszűzpecsenyéből készül, friss almakarikákkal, és meggybefőtt-díszekkel. A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum ajánlásával.

 

Sertésérmék Petőfi módra almakarikával

Étel típusa: Főétel

 

Hozzávalók: 70 dkg sertésszűzpecsenye, só, 4 dl olaj, 20 dkg liszt, 5 db tojás, szódavíz, 25 dkg alma, 10 dkg meggybefőtt


Elkészítés: A szűzpecsenyét felszeleteljük, majd az érméket kiverjük, megsózzuk és egy kevés olajon mindkét oldalukat egyenletes pirosra sütjük. A lisztet simára keverjük a tojásokkal és annyi szódavízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Az almákat meghámozzuk, és a magház kifúrása után felszeleteljük. Az almakarikákat a palacsintatésztába mártjuk, majd a maradék olajban kisütjük. A melegen tartott sertésérmékre egy-egy karika almát helyezünk, és meggybefőttel díszítjük. Sült burgonya vagy petrezselymes rizs illik hozzá.

 

Keresés

Cookie használat
Honlapunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatásokat nyújtsunk látogatóinknak. Az Elfogadom gombbal hozzájárulását adja ezek használatához. További információkat itt találhat a Cookie szabályzatról és az Adatkezelési tájékoztatóról.