Nem hiába szerepel az Országos Petőfi Szilveszterek menüjének élén ez a vajas, zöldfűszeres, tojásos finomság: ínycsiklandó előételként olyan akár a jó házigazda, aki megalapozza a jó hangulatot az est hátralévő részére. A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum ajánlásával.
Töltött tojás Petőfi módra
Étel típusa: Előétel
Hozzávalók:
fél zsemle, 1 dl tej, 9 db tojás, 3 ek vaj, 1 csipet fehér bors, 1 csipet só, 1 csokor petrezselyem, pirospaprika
Elkészítés:
A zsemlét apróra tépkedjük, majd a tejben áztatjuk 1 óra hosszat. Közben 8 db tojást keményre főzünk, és megvárjuk, hogy kihűljenek. A kihűlt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és kiemelt sárgájukat egy tálban villával összetörjük. Hozzáadunk 1 ek puha vajat, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a kissé kinyomkodott zsemlét és a finomra aprított petrezselymet, majd összedolgozzuk a maradék nyers tojással. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A 16 fél főtt tojást egy tűzálló tálba ültetjük, és az üregüket megtöltjük a masszával. Végül meglocsoljuk a maradék felolvasztott vajjal, és az előmelegített sütőben készre sütjük 10-15 perc alatt. Pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!