Petőfi püspökkenyere

Petőfi püspökkenyere

Készülj az ünnepre Petőfi kedvenc édességével, süssd meg a diákcsemegét - vagy ahogyan ma ismerjük, püspökkenyeret!

Hozzávalók:

20 dkg aszalt gyümölcs

18 dkg liszt

12 dkg vaj

10 dkg cukor

10 dkg csoki

10 dkg dió

5 dkg mazsola

1 db citrom

2 db tojás

1 teáskanál fahéj

1 csomag sütőpor

1 csipet só.

Az aszalványokat, diót, mazsolát és csokit vágd kis darabokra, majd keverd össze a citromhéjjal, liszttel, sütőporral és fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki cukorral, olvasztott vajjal, majd forgasd bele a száraz keveréket. Dolgozd simára, végül részletekben add hozzá a sóval kemény habbá vert fehérjét. A masszát egyengesd kivajazott, kilisztezett formába és süsd 180 fokon, 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy biztosan elkészült-e. Porcukorral meghintve az igazi!

Keresés

Cookie használat
Honlapunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatásokat nyújtsunk látogatóinknak. Az Elfogadom gombbal hozzájárulását adja ezek használatához. További információkat itt találhat a Cookie szabályzatról és az Adatkezelési tájékoztatóról.