Készülj az ünnepre Petőfi kedvenc édességével, süssd meg a diákcsemegét - vagy ahogyan ma ismerjük, püspökkenyeret!
Hozzávalók:
20 dkg aszalt gyümölcs
18 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg csoki
10 dkg dió
5 dkg mazsola
1 db citrom
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
1 csipet só.
Az aszalványokat, diót, mazsolát és csokit vágd kis darabokra, majd keverd össze a citromhéjjal, liszttel, sütőporral és fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki cukorral, olvasztott vajjal, majd forgasd bele a száraz keveréket. Dolgozd simára, végül részletekben add hozzá a sóval kemény habbá vert fehérjét. A masszát egyengesd kivajazott, kilisztezett formába és süsd 180 fokon, 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy biztosan elkészült-e. Porcukorral meghintve az igazi!