Újabb kulináris különlegességekkel bővült a Petőfi-emlékévek gasztronómiai kínálata. Április 11-én, a magyar költészet napján tűzte itallapjára az Anno Kávéház a tejfölös-fűszeres mokkakávét, lánglelkű költőnk egykori nagy kedvencét.
Ez még nem minden, ugyanis Petőfi Sándor előtt tisztelegve mostantól Petőfi-cappuccinót is forgalmaznak: a forró ital tetejéről kakaóból vagy fahéjból megmintázva maga a költő köszön vissza ránk. A vendégek a kávékülönlegességek történetét is elolvashatják az itallapon.
Petőfi tejföllel szerette
A feljegyzések alapján Petőfi előszeretettel rakott tejfölt a kávéjába. Viszont itt nem a mai értelemben vett tejfölre kell gondolnunk: nem a savanykás tejterméket, hanem a forralt tej tetején megjelenő, zsíros fölt kanalazta az italára. Mellé pedig legtöbbször legnagyobb kedvencét, a deákkenyeret falatozta. Ezt, a püspökkenyérhez hasonló édességet aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal sütötték.
Nem csak a kávé, a csésze is egyedi
A Petőfihez köthető kávékat egyedi csészékben kínálják, ezeket Dobos Zsuzsanna helyi keramikusművész készítette. A csészéket majolikaminta díszíti. Érdemes ellátogatni Kiskunfélegyházára, ugyanis az emlékével kapcsán egyre több már az olyan vendéglátó-egység, ahol étkezés közben adózhatunk szeretett költőnk emlékének.